Ga direct naar de inhoud.

AD Westland: 'Komst foodmarkt zorgt voor krachtige impuls'

foto AD Westland: 'Komst foodmarkt zorgt voor krachtige impuls'

Dat blijkt uit onderzoek van het Bureau Stedelijke Planning. Dat onderzoek was nodig omdat de Raad van State op 17 mei dit jaar oordeelde dat de 'actuele regionale behoefte aan de voorziene supermarkt niet deugdelijk onderzocht is'. Daarop verwees de Raad van State het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan De Rentmeester naar de prullenbak. Het nieuwe onderzoek is inmiddels afgerond en daaruit blijkt onder meer dat de toevoeging van een Jumbo Foodmarkt van 3.750 vierkante meter verantwoord is, gezien de groei van de Westlandse bevolking. De verwachting is dat er in 2030 123.637 mensen wonen in Westland. Dat zijn er nu 105.632.

De komst van deze grote supermarkt, waar ook bakkers, slagers, sommeliers, kaasspecialisten en chef-koks staan, hoeft volgens het onderzoek ook niet ten koste te gaan van supermarkten en ontwikkelingen elders in het gebied. Dat blijkt uit ervaringen met bestaande Jumbo Foodmarkt-vestigingen in Breda, Amsterdam en Veghel.

De onderzoekers stellen juist dat de komst van een nieuwe trekker zorgt voor extra bezoekers en zogenoemde loopstromen in het centrum van Naaldwijk. De verhuurbaarheid van winkelunits neemt daardoor toe. Leegstand wordt daarmee voorkomen en zelfs mogelijk opgelost, aldus het Bureau Stedelijke Planning. De huidige Jumbo in de Emmastraat gaat overigens wel dicht als de nieuwe er in 2020 is.

Goed gevoel

De realisatie van De Rentmeester is zo weer een flink stuk dichterbij gekomen. Ook de politiek heeft er een goed gevoel bij. ,,Er moest een aantal dingen gerepareerd worden en dat is nu gedaan'', zegt Remmert Keizer, voorman van GBW.

Ook Piet Vreugdenhil van het CDA is content. ,,Het onderzoek beantwoordt nu wél alle vragen die door de Raad van State zijn opgeworpen'', zegt hij. ,,Ook geeft het college keurig antwoord op alle zienswijzes en de ondernemer heeft concessies gedaan, zoals het verplaatsen van de ingang van de parkeergarage. Bovendien wordt met 276 parkeerplaatsen de norm van 251 makkelijk gehaald.''
 
Bron: webartikel 

« terug